Annonce
For allergikere er foråret og sommeren en blandet fornøjelse, for det indebærer også røde øjne, kløe og en byge af nyseanfald. Er du ramt, bør du blive undersøgt, for din allergi kan udvikle sig til astma.
Har jeg allergi?
Hvis du oplever tilbagevendende snue og kløe, kan det være en god idé at blive testet for allergi. En priktest er en harmløs og smertefri metode, hvor din hud testes for de mest udbredte allergier.
Værd at vide om høfeber
Omkring 1 million danskere lider af høfeber. Er du én af dem, behøver du ikke lade det ødelægge din sommer. Netdoktor har samlet syv gode råd til dig, der vil undgå den forstyrrende pollen.
Din allergi kan udvikle sig til astma
Astma er arveligt, men ofte udvikler det sig efter irritation af bronkierne. Oftest stammer irritationen fra allergener såsom pollen, luftforurening i form af tobaksrøg og luftvejsinfektioner.
Når allergien er indenfor
Det er ikke kun naturen, der kan være en drøj omgang for luftvejene. Husstøvmider lever især i sengetøjet og er særligt til gene i efterårsmånederne. To gode råd mod krapylerne er at vaske sit sengetøj ofte ved mindst 55 grader og undgå fugt
Kan jeg slippe af med min allergi?
Hvis håndkøbsmedicin ikke er nok, er det muligt at få immunterapi mod din allergi. Her udsætter lægen din krop for en stigende dosis af det, du er allergisk overfor, for med tiden at gøre dig resistent.

Læs mere i vores emnecenter om Allergi
Annonce

Få tips til din sundhed

Tilmeld dig Netdoktors nyhedsbrev
Annonce

Annonce
Oplysningerne må på ingen måde tages som erstatning for kompetent professionel rådgivning eller behandling af uddannet og godkendt læge. Indholdet på NetDoktor.dk må ikke og kan ikke bruges som basis for at stille diagnoser eller fastlægge behandling. Brugerbetingelser: Vigtige juridiske informationer - Læs også NetDoktors privatlivspolitik.

The documents contained in this web site are presented for information purposes only. The material is in no way intended to replace professional medical care or attention by a qualified practitioner. The materials in this web site cannot and should not be used as a basis for diagnosis or choice of treatment. Click here - Conditions for use - Important legal information.

NetdoktorMedia :: C/O Berlingske Media :: Pilestræde 34 :: DK-1147 København K
Tlf. 33 17 92 50 :: CVR: 28 68 61 37 :: Ophavsret :: Generelle handelsbetingelser
© Copyright 1998-2015 NetDoktor.dk - All rights reserved
NetDoktor.dk is a trademark