Annonce

Tema: Har du et (u)sundt forhold til alkohol?

Vi er glade for alkohol i Danmark. Meget glade. Faktisk drikker mere end 900.000 danskere for meget, og det er særligt mændene, der ivrigt løfter flasken. Bliv klogere på dine egne og danskernes alkoholvaner i ugens tema.

Er alkohol nogensinde sundt?

Ja og nej. Ifølge adskillige undersøgelser kan et beskedent alkoholforbrug - omkring en genstand om dagen - virke forebyggende mod eksempelvis hjerte-karsygdomme, men alkohol er samtidig relateret til 60 forskellige sygdomme.

Sådan påvirker promillerne dig

Hvorfor man ikke må køre bil med en promille på 0,5? Forbrænder kvinder alkohol lige så hurtigt som mænd? Og hvornår påvirker alkohol din evne til at tale? Få tjek på promillerne her.

Hvor meget er for meget?

Et højt alkoholforbrug betyder ikke nødvendigvis, at man er afhængig. Afhængighed defineres nemlig ud fra seks fysiske og psykiske kriterier. Se dem her og få en idé om dit forhold til alkohol.

Det vinder du ved at skære ned

Går du med tanker om at skære ned eller helt droppe alkohol? I så fald er bedre søvn, forbedret immunforsvar, mindsket stressniveau og styrket hukommelse og koncentration blot et par af gevinsterne, du har i vente!

Her kan du få hjælp

Vil du have hjælp med dit alkoholforbrug, findes der heldigvis et væld af muligheder, både hvis det handler om rådgivning eller behandling mod abstinenser. Se listen over behandlingsmuligheder her.