Annonce

TEMA: Ferie med børn på

Hvorfor skal du holde igen med sukkeret, hvis du tager børnene med på bilferie? Skal du undgå isterninger i vandet, hvis du og familien er på ferie i et subtropisk området? Bliv klædt godt på til børneferien i ugens tema.

De mest udbredte sygdomme på ferien

Skal du have børn med på rejsen, er det en god idé at tage hensyn til deres alder, før I vælger destination. Badeferie tidligt på året øger risikoen for sygdom. Og husk som hovedregel kun at drikke købt vand med forseglet låg, da drikkevandet ofte kan føre til diaré.

Glem ikke saltbalancen

De fleste er opmærksomme på væskemangel, når de små skal med sydpå, men også saltbalancen kan komme i underskud, hvis børnene sveder meget. Peanuts, chips og almindelig saltet mad holder de små på toppen.

Bilferie med børn

Bilferien kan hurtigt blive lang, hvis dine børn ikke er vant til længere køreture. Undgå for meget sukker og forbered et par lege til turen hjemmefra. Husk også at tjekke de lokale regler for børn i bilen.

Sådan undgår I transportsyge

Børn mellem 2 og 10 år er særligt udsatte for transportsyge. Foregår turen i bil, kan du træne barnet ved at køre tur oftere. Det hjælper også, hvis barnet kan se vejen. Er barnet over 12 år, findes der desuden præparater, der kan afhjælpe.

Gør barnets første ferie god

Skal den lille ny ud i den store verden for første gang? Så husk, at suttekluden og yndlingsbamsen kan hjælpe mod at det hele bliver for overvældende. Og så er yndlingssutten et godt værn mod propper i ørerne på flyveren!

Nyheder fra Videnskab.dk