Annonce
Knude i armhulen - er det kræft?

Spørgsmål:

Jeg opdagede en knude i min armhule. Jeg blev opmærksom på den, fordi det gjorde lidt ondt når jeg bevægede armen. Jeg har oplevet denne knude før for en måned siden, men den forsvandt efter et par dage. Det samme skete med den anden knude. Nu har jeg ingen symptomer. Er det noget jeg skal være bekymret for? Det skal bemærkes at jeg ammer og har gjort dette i 4 mdr. Det jeg selvfølgelig frygter er at denne knude er en kræftknude.

Svar:

På baggrund af dine oplysninger er en kræftknude ikke det mest sandsynlige. Den er ofte hård og ikke øm. Du beskriver, at du har haft en knude i armhulen, som forsvandt, og at den nu er kommet igen. Ligeledes ammer du. Der kan være forskellige årsager til en knude i armhulen, en nærliggende forklaring er en hævet mælkekirtel, idet brystvævet strækker sig op i armhulen. Det vil typisk ytre sig som en øm knude. Har du bemærket, om den kommer i forbindelse med brystspænding eller brystbetændelse / hævede mælkekirtler på brystet i øvrigt?

Ligeledes kan der være tale om en hævet lymfeknude f.eks. ved betændelse i armhulen (en bums eller en lille byld) eller andre betændelsestilstande i/på kroppen. Her hæver lymfeknuderne op som et led i kroppens forsvarssystem og bliver mindre igen, når betændelsen foretager sig.

Hvis knuden ikke forsvinder eller du er bekymret, bør du kontakte egen læge med henblik på at blive undersøgt.


Sidst opdateret: 26.6.2000


SYGDOMME FRA A-Å
KLIK PÅ DET BOGSTAV SYGDOMMEN STARTER MED
ABCDEFGHIJ
KLMNOPQRST
UVWXYZÆØÅ
Søg på symptomerTjek din medicin
Spørg lægenSpørg i debatten
NYT OM SYGDOM OG SUNDHED HVER UGE
Få Netdoktors nyhedsbrev
- helt gratis!
www.netdoktor.dk

Til dig fra Netdoktor

Nyheder fra Videnskab.dk

Oplysningerne må på ingen måde tages som erstatning for kompetent professionel rådgivning eller behandling af uddannet og godkendt læge. Indholdet på NetDoktor.dk må ikke og kan ikke bruges som basis for at stille diagnoser eller fastlægge behandling. Brugerbetingelser: Vigtige juridiske informationer - Læs også NetDoktors privatlivspolitik.

The documents contained in this web site are presented for information purposes only. The material is in no way intended to replace professional medical care or attention by a qualified practitioner. The materials in this web site cannot and should not be used as a basis for diagnosis or choice of treatment. Click here - Conditions for use - Important legal information.

NetdoktorMedia :: C/O Berlingske Media :: Pilestræde 34 :: DK-1147 København K
Tlf. 33 17 92 50 :: CVR: 28 68 61 37 :: Ophavsret :: Generelle handelsbetingelser
© Copyright 1998-2015 NetDoktor.dk - All rights reserved
NetDoktor.dk is a trademark