Annonce
Synet tilbage efter nethindeløsning?

Spørgsmål

Kære Netdoktor

For 8 år siden løb jeg rigtigt meget - det vil sige marathonløb. En dag efter trænning faldt jeg, og derefter begyndte mit syn på mit venstre øje at snævre ind, så jeg kontaktede min øjenlæge, der fik mig indlagt til en operation for nethindeløsning ( Herlev sygehus). Først efter 3 operationer på 3 måneder sad min nethinde fast.

Mit syn på venstre øje er idag lig med nul, og jeg kan kun opfatte lys. Mit spørgsmål er, om der kan gøres noget, så jeg kan få mit syn på venstre øje tilbage, samt om jeg kan kræve en erstatning (hvem skal man henvende sig hos?).

Håber at I kan hjælpe mig.

Med venlig hilsen en spørger

Svar

Kære Spørger

Nethindeløsning er en alvorlig sygdom, og med 500 nye tilfælde årligt i DK er det naturligt at centralisere behandlingen, og du er blevet opereret på den afdeling i landet, der i vore dage har den største erfaring.

At det ikke altid går så godt som man kunne håbe, kan for eksempel skyldes, at der er komplicerende årsager, såsom sukkersygepåvirkning, årehindebetændelse og traumer, - det sidste synes at være relevant i dit tilfælde. Nærsynede øjne har højere risiko for at få sygdommen, og behandlingsresultaterne er også marginalt ringere for denne gruppe.

Med hensyn til erstatning er der flere veje: Hvis du mener, at der er begået direkte fejl af afdelingen før, under eller efter behandlingen, kan du indgive klage til Patientklagenævnet. Drejer det sig om en velkendt komplikation til den givne behandling, som gennemsnitligt optræder hos færre end 1 procent, kan man i visse tilfælde få erstatning gennem Patientforsikringen.

Desværre er tilbagefald ikke helt ualmindeligt, så hvis det er årsagen bliver det svært. Det ser således umiddelbart ud til, at der kun er en privat ulykkesforsikring at håbe på, men den mulighed har du nok undersøgt. Jeg synes du skal gennemdrøfte din situation med din praktiserende øjenlæge for at få fuld klarhed. Mulighederne for synsgevinst af en supplerende behandling på dette tidspunkt forekommer meget ringe.

Med venlig hilsen

Erik Krogh

speciallæge i øjensygdomme


Sidst opdateret: 07.09.2010


SYGDOMME FRA A-Å
KLIK PÅ DET BOGSTAV SYGDOMMEN STARTER MED
ABCDEFGHIJ
KLMNOPQRST
UVWXYZÆØÅ
Søg på symptomerTjek din medicin
Spørg lægenSpørg i debatten
NYT OM SYGDOM OG SUNDHED HVER UGE
Få Netdoktors nyhedsbrev
- helt gratis!
www.netdoktor.dk

Til dig fra Netdoktor

Nyheder fra Videnskab.dk

Oplysningerne må på ingen måde tages som erstatning for kompetent professionel rådgivning eller behandling af uddannet og godkendt læge. Indholdet på NetDoktor.dk må ikke og kan ikke bruges som basis for at stille diagnoser eller fastlægge behandling. Brugerbetingelser: Vigtige juridiske informationer - Læs også NetDoktors privatlivspolitik.

The documents contained in this web site are presented for information purposes only. The material is in no way intended to replace professional medical care or attention by a qualified practitioner. The materials in this web site cannot and should not be used as a basis for diagnosis or choice of treatment. Click here - Conditions for use - Important legal information.

NetdoktorMedia :: C/O Berlingske Media :: Pilestræde 34 :: DK-1147 København K
Tlf. 33 17 92 50 :: CVR: 28 68 61 37 :: Ophavsret :: Generelle handelsbetingelser
© Copyright 1998-2015 NetDoktor.dk - All rights reserved
NetDoktor.dk is a trademark