Annonce

Jeg er bange for at min veninde er tyndfed

Spørgsmål:

Jeg er bange for at min veninde måske er tyndfed. Hun er meget, meget tynd. Hun har INGEN former, og hun er lav af sin alder. Problemet er, at hun spiser meget slik. ALT for meget slik, og det bekymrer mig. Hvert frikvarter skal jeg gå med hende ned i den lokale købmand, hvor hun køber Coca Cola, chokolade, chips, milkshake og pizza. Jeg har fortalt det til min mor, men hun siger bare, at jeg ikke behøver at bekymre mig om det, for det skal hendes forældre nok klare. Men jeg er desværre bange for, at hendes forældre ikke ved, at hun køber så meget usund mad og drikke. Skal jeg snakke med min veninde om, at det bekymrer mig, eller skal jeg bare lytte på min mor, og håbe på at hendes forældre har styr på det? 

Annonce (læs videre nedenfor)

Svar:

Jeg kan ud fra din beskrivelse ikke afgøre, om din veninde er "tyndfed". Du skriver dog, at hun er meget, meget tynd, hvorfor jeg tænker at hun nok ikke er tyndfed. Men jeg kan forstå, hvordan du tænker.

En tyndfed person er en person, der vægtmæssigt ligger i normalområdet, men har en fedtprocent over 30 procent.

Du går meget op i, hvordan din veninde ser ud og hvad hun spiser. I det her tilfælde, synes jeg, du skal lytte til din mor. Hvis du ikke vil støtte det, så kan du måske foreslå at I køber frugt i stedet eller at du ligefrem holder op med at gå med hende til din lokale købmand.

Venlig hilsen

Alexandra Gheorghe, læge

Sidst opdateret: 07.07.2016

Annonce