DepressionstestDenne test omhandler din egen oplevelse af depression.

Testen er udviklet af professor i psykiatri, overlæge dr.med. Per Bech.

Hvordan udføres testen?

Markér for hvert af udsagnene det svar, der passer bedst på dig, og tryk derefter på knappen "udregn". Testens resultat kan ligge mellem 0 og 50. Erfaringer viser, at når resultatet er over 25, kan det være tegn på depression, som påvirker din hverdag på en negativ måde. Du skal dog være opmærksom på, at testresultatet ikke kan give en sikker vurdering af, om du lider af en depression. Hvis dit pointtal ligger lidt under 25, vil vi råde dig til at gentage testen om 14 dage.

Tal med dine nærmeste og din læge

Det er altid en god idé at tale med dine nærmeste om dine problemer. Hvis du føler dig deprimeret, kan du altid kontakte din læge, som kan afgøre, om der er tale om en depression, der kræver professionel hjælp. Hvis du kontakter din læge og får den rigtige behandling hurtigt, vil det forbedre din og dine nærmestes livskvalitet.

Men bemærk: Dette er IKKE et diagnoseredskab! Skalaen må ikke opfattes som en erstatning for professionel hjælp. Hvis du har mistanke om, at du er deprimeret, så kontakt din læge snarest muligt, uanset hvordan testen falder ud. Eventuelt kan du printe skemaet ud og vise din besvarelse til den behandlende læge eller psykolog, som dermed kan se, hvordan din tilstand ændres fra uge til uge.


Hvor ofte Hele tiden Det meste af tiden Lidt over halvdelen af tiden Lidt under halvdelen af tiden Lidt af tiden På intet tidspunkt
Har du følt dig trist til mode, ked af det?
Har du manglet interesse for dine daglige gøremål?
Har du følt, at du manglede energi og kræfter
Har du haft mindre selvtillid?
Har du haft dårlig samvittighed eller skyldfølelse
Har du følt, at livet ikke var værd at leve?
Har du haft besvær med at koncentrere dig, f.eks. at læse avis eller følge med i fjernsyn?
Har du følt dig rastløs?
Har du følt dig mere stille?
Har du haft besvær med at sove om natten?
Har du haft nedsat appetit?
Har du haft øget appetit?
Hvor ofte Hele tiden Det meste af tiden Lidt over halvdelen af tiden Lidt under halvdelen af tiden Lidt af tiden På intet tidspunktKilde og copyright: Overlæge dr.med. Per Bech, professor i psykiatri

Du har fravalgt en eller flere cookies, hvilket kan påvirke visse udvidede funktioner på siden.