Annonce

OBS: Vær opmærksom på, at dette spørgsmål i brevkassen med dertilhørende svar er mere end ti år gammelt. Der kan være sket en udvikling mht. viden og behandling indenfor pågældende emne.

Jeg har et alkoholproblem

Spørgsmål:

Hej Netdoktor

Jeg har desværre et alkoholproblem, som jeg godt ville behandles for.

Jeg har hørt om noget, der hedder Fontana, og at det skulle være et godt sted at starte, men er usikker på om det er det rette behandlingstilbud?

Kunne det offentlige også være en mulighed? og i så fald, hvor henvender jeg mig henne?

Med venlig hilsen K

Svar:

Kære K

Jeg er ikke bekendt med, at der findes en såkaldt Fontana-model for behandling af alkoholproblemer, men derimod findes en såkaldt Minnesota-model, som er en behandling efter en amerikansk metode.

Behandlingen tilbydes i privat regi, og nogle amter/kommuner samarbejder økonomisk med de private behandlingsinstitutioner.

På internettet kan du under 'Minnesota' få en oversigt over behandlingsinstitutionerne. Men i øvrigt ville jeg anbefale dig at søge din egen læge m.h.p. en samtale omkring dit alkoholproblem og også drøfte med egen læge, hvilke muligheder der er for en behandlingsmulighed i dit geografiske område. Alle amter har gratis behandlingstilbud til personer med alkoholproblemer (misbrugscentre). Endvidere findes en række lokale alkoholambulatorier i foreningsregi/kommunalregi, hvor behandlingen ligeledes er gratis.

Med venlig hilsen

Hans Ole Svendsen

Speciallæge i almen medicin

Sidst opdateret: 10.04.2003
Annonce