Annonce

Hvorfor har jeg stadig svie, kløe og ømhed efter overstået klamydia-infektion?

Spørgsmål

Kære Netdoktor,

Jeg har læst jeres svar til andre og synes, I er grundige og passionerede i jeres svar.

Jeg er en mand på 30 år, som i sommers var så uheldig at få klamydia. Det krævede flere behandlinger at få bugt med det. Det blev kureret med Erythmycin. Jeg havde voldsomt ondt i lang tid.

Jeg arbejder udenlands, så der gik længere tid mellem behandlinger og tests. Det tog 140 dage fra første behandling til testen viste negativ.

Nu, 67 dage efter det lykkelige svar, har jeg stadig ondt dernede. Det svier eller klør ikke, når jeg lader vandet. Det er i den øvrige tid, at jeg har følgende symptomer: Svie i urinrøret og lidt rødme og en brændende følelse ved testiklerne i selve huden på pungen, som kan virke som små snurrende punkter, og huden trækker sig sammen og "arbejder". Jeg føler mere ømhed i området ved mellemkødet og penisroden. Der forkommer klart og kløende udflåd. Det er ubehageligt at ligge/sidde med samlede ben, da det forstærker de varme og brændende symptomer. Det lindrer at have spredte ben.

Symptomerne kan variere mellem det beskrevne og også i styrke. Jeg oplever også øget tendens til at skulle lade vandet. Det kan ske 2-5 gange, inden jeg kan sove, og kan komme pludseligt. Når blæren er så godt som tømt, er symptomerne minimale. Derfor er det en lettelse af få gjort.

Jeg tænker, om der kan være betændelse i nogle andre dele af underlivet. Jeg har følt, og der er ikke direkte ømhed i testiklerne - udover dét, som minder om sædbrok. Jeg har været ved lægen for at blive checket for blærebetændelse og klamydia igen - men negative.

Min læge mener, at det er eftervirkninger af tidligere infektion. Jeg synes bare, det har stået på i lang tid? Det påvirker selvfølgelig mit privatliv rigtig meget, og jeg påtænker, at gå til lægen og blive henvist til urolog, men jeg vil gerne spørge her først. Hvad kan årsagen være, og bør jeg komme til urolog? Det var en lang tekst men så meget som muligt skulle med. Ser meget frem til et svar fra jer.

Med venlig hilsen,

En spørger

Svar

Kære Spørger,

Jeg kan ikke give dig en ordentlig forklaring på, hvorfor du stadig har gener/smerter, men jeg har set det før hos mænd i din alder.

Hos én var det en slags ”prostata-katar”, det vil sige gener fra prostata uden nogen påviselig årsag.

Hos en anden var det mere gener fra den antibiotika behandling, han havde fået (ikke af mig!), idet han var blevet behandlet overraskende lang tid med et antibiotikum, der hedder Tetracyklin.

Jeg synes også, at du for en ordens skyld bør blive set i en urologisk afdeling eller af en privatpraktiserende urolog, selv om jeg ikke har nogen forventning om, at man kan påvise noget galt.

Oftest drejer det sig om en ”tålmodigheds-krise”. Efter min mening skal man ikke ”forfalde” til at tro, at du stadig har en infektion, der kræver mere antibiotikabehandling – jeg skriver det, fordi jeg ser mange kolleger tro, at mere antibiotika er svaret på alle slags gener.

Til sidst bør jeg understrege, at hos en mand på kun 30 år, er der bestemt ikke mistanke om, at du fejler noget ”mere alvorligt”.

God bedring.

Venlig hilsen

Poul Frimodt-Møller,

Speciallæge i blære- og urinvejssygdomme

Sidst opdateret: 17.02.2013
Annonce