Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.
Fakta | Mave og tarm

Medicin mod mave-tarmlidelser


Opdateret: 15. Januar 2009

Medicin mod mave-tarmlidelser

Her kan du læse om de lægemidler, der bruges i behandlingen af forskellige mave- og tarmlidelser.

Diaré

Diarré er tynde, hyppige afføringer i store mængder. Det er generende, men varer oftest i kortere tid, og man kan bruge lægemidler, som virker stoppende på afføringen. Læs om medicin mod diaré her.

Forstoppelse

Forstoppelse er ikke sundt for kroppen, da det er vigtigt at komme af med sine affaldsstoffer. I kortere perioder kan man bruge afføringsmidler, som gør afføringen lettere. Læs om medicin mod forstoppelse her.

Hæmorider

Længere tid med forstoppelse kan føre til udvikling af hæmorider . Disse kan behandles enten ved at smøre midler direkte på hæmoriden eller ved at bruge medicin, der virker i hele kroppen. Læs om medicin mod hæmorider her.

Mavesyre

Der findes flere lægemidler, som mindsker de gener, man får i forbindelse med for meget mavesyre. Medicinen kan for eksempel virke ved at få kroppen til at danne mindre mavesyre eller gøre, at mavesyren får en mere neutral pH-værdi. Læs om medicin mod mavesyre her.

Inflammatoriske tarmlidelser

Personer med en kronisk inflammatorisk tarmsygdom kan ikke helbredes medicinsk. Symptomerne kan dog lindres med forskellig medicin. Læs om medicin mod inflammatoriske tarmlidelser her.

Andre mavegener

Forstyrrelser i maven og tarmens bevægelser kan være generende og smertefulde, og disse gener kan man lindre med forskellige lægemidler. Læs om medicin mod andre mavegener her.


Du har fravalgt en eller flere cookies, hvilket kan påvirke visse udvidede funktioner på siden.