Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.

Tilbage på job efter ferie: Sådan passer du på kroppen

Hvordan passer du bedst på din krop på arbejdspladsen? Læs med her og få fire råd til netop det.


Offentliggjort: 1. August 2022

Sommeren er så småt ved at gå på hæld, og det betyder, at flere af os vender tilbage på arbejdet efter sommerferien. Læs med her, hvor vi giver dig fire gode råd til at passe på din krop på arbejdspladsen.

1. Skab gode rutiner, og hold pauser i løbet af dagen.

Du er kommet tilbage fra sommerferien og føler måske, at du har masser af energi og overskud. Men det er vigtigt at huske at holde nogle pauser i løbet af dagen og skabe gode rutiner, så energien kan holde resten af året. Snak med dine kollegaer og hold en lille kaffepause. Husk også din frokostpause. Her er det en god idé at gå en tur i den friske luft. Undersøgelser har nemlig vist, at en gåtur i løbet af arbejdsdagen kan give mere energi, højere overskud og mindske følelsen af stress.

2. Variér din arbejdsstilling.

Arbejder man foran en computer, kan man nemt komme til at sidde i en uhensigtsmæssig stilling, der kan give smerter i nakke og ryg. Forsøg derfor så vidt muligt at skifte stilling engang imellem. Har du et hæve-sænke-bord, så skift mellem at sidde ned og stå op. Har du andre opgaver, hvor du ikke behøver at sidde foran computeren, så prøv at sprede dem lidt ud i løbet af dagen, så du får nogle naturlige afbræk fra stillingen foran skærmen.

3. Rejs dig op, når du kan.

Sørg for at komme lidt op og stå, så du ikke sidder ned hele tiden. Har du et telefonopkald eller et møde, som du kan lave til “walk-and-talk”, hvor du går en lille tur imens? Så gør det! Det er også en god ide at holde en kort pause, hvor du strækker dig lidt, så kroppen kommer i gang.

4. Brug din krop til og fra arbejde

Har du mulighed for det, så tag cyklen til og fra arbejde, eller brug tiden på en gåtur. På den måde får du lidt daglig motion og frisk luft, der begge er gode for kroppen. Tager du offentlig transport? Så kan du stå af et stop tidligere, end du plejer, og på den måde få bevæget dig lidt.

Få flere nyheder i Netdoktors nyhedsbrev


Kilder: Netdoktors egen artikel om hjemmearbejde, kontorarbejde, gåture i arbejdstiden

Tilmeld dig vores nyhedsbreve!

Du kan til enhver tid afmelde vores nyhedsbreve ved at klikke på linket i bundet af nyhedsbrevet. Her kan du læse mere om Netdoktors privatlivspolitik .

Kommentér denne artikel

Der er endnu ingen kommentarer på denne side


Du har fravalgt en eller flere cookies, hvilket kan påvirke visse udvidede funktioner på siden.