Allergivenlig mælk har ingen effekt

Er du en af de nybagte forældre med allergi, der har udskiftet den almindelige modermælkserstatning med en dyrere, allergivenlig variant? Så kan du trygt sadle om. Et nyt studie fra Storbritannien viser nemlig, at allergivenlig modermælkserstatning ikke har nogen effekt!

Læs også: Hvad er allergi?

Nyt studie: Mælken har ingen effekt

Sundhedsstyrelsen anbefaler, at små børn med høj risiko for allergi, typisk fordi de er børn af allergikere, får specialfremstillet modermælkserstatning, hvori proteinet, der kan fremkalde allergi, er nedbrudt.

Et nyt studie fra Storbritannien viser imidlertid, at der ikke er nogen videnskabelige beviser for, at den specialfremstillede hydrolyserede modermælkserstatning, som Sundhedsstyrelsen anbefaler, har nogen virkning på fødevareallergi eller nogen andre former for overfølsomhed.

Læs også: Hvordan føles fødevareallergi?

Robert Boyle, der er klinisk lektor i børneallergi ved Imperial College i London, har sammen med sine kollegaer gennemgået 37 studier, hvor effekten af hydrolyseret modermælkserstatning er blevet undersøgt, og konklusionen er klar:

- Vi finder ikke den mindste antydning af, at hydrolyseret modermælkserstatning kan forebygge allergi. Det er påfaldende, at der absolut ingen evidens er, udtaler han.

Læs også: Har du glutenallergi?

Modermælk er altid bedst

Robert Boyle slår desuden fast, at det er en udbredt misforståelse blandt forældre, at hydrolyseret modermælkserstatning er bedre for et barn med høj risiko for allergi end modermælk. Har man lyst til og mulighed for at amme, er modermælk nemlig altid at foretrække.

FÅ UGENS NYHEDER OM SUNDHED FRA NETDOKTOR HER!


Kilde: Videnskab.dk

Sidst opdateret: 16.03.2016