Annonce

Græsallergi: Sådan lindrer du symptomerne

For græsallergikere er sommermånederne lig med hævede, røde øjne og en næse, der løber. Læs med her og få fem råd til at lindre symptomerne.

Røde og hævede øjne, der klør. En nysende næse, der løber eller stoppes til. Det er de typiske symptomer på græsallergi.

Det kan være nemt at forveksle græsallergi med en sommerforkølelse, da mange af symptomerne minder om hinanden. Man kan dog kende forskel ved, at en forkølelse typisk kun varer 5-6 dage, hvor symptomerne på græsallergi typisk kommer i slutningen af maj og kan fortsætte helt frem til september.

Hvis man gerne vil være sikker på, at det er græsallergi og ikke en anden form for allergi, man lider af, kan man desuden gå til lægen og få foretaget en priktest.

Læs også: Høfeber eller snue - hvad stiller jeg op?

Fem gode råd mod pollen

Er man allergisk overfor græs, findes der nogle forskellige ting, man kan gøre for at komme bedre igennem sommermånederne. Farmaceut hos online-apoteket Apopro, Imran Asli Biyik, giver her 5 gode råd til at lindre symptomerne:

  • Undgå at sidde på græsset.
  • Undgå nyslået græs. Det er ikke kun pollen fra græsset, der kan give allergi, men også saften fra græsset. Denne saft vil være i luften, efter græsset er slået.
  • Hold vinduer og døre lukkede i dagtimerne.
  • Undgå at hænge vasketøj udendørs i sommermånederne.
  • Skyl eventuelt håret inden sengetid for at få resterne af pollen ud.

Læs mere om allergi og høfeber

Behandling, der lindrer symptomerne

Der findes forskellige håndkøbsmidler mod græsallergi. Hvilke midler man bør bruge til at lindre, afhænger af ens symptomer. Som udgangspunkt vil man gerne behandle lokalt, hvis det kan lade sig gøre. Hvis man for eksempel lider af røde, kløende øjne, findes der øjendråber mod allergi, som det er oplagt at anvende. Det kan dog for nogle være nødvendigt, at tage tabletter, hvis man har symptomer, der ikke kan behandles lokalt, såsom kløe i halsen eller hævelse i munden.

Få flere nyheder i Netdoktors nyhedsbrev


Kilder: Farmaceut hos online-apoteket Apopro, Imran Asli Biyik og Netdoktors aritkel: Når næsen løber af allergi og høfeber

Sidst opdateret: 12.05.2020

Annonce