Annonce

Parterapeut: Skilsmisse hjælper ikke


At leve sammen med et andet menneske er en af livets sværeste opgaver, og næsten halvdelen af alle ægteskaber ender i skilsmisse. Nu forklarer en ny teori dog, hvorfor skilsmissen ikke løser problemerne.

Læs også: Lær at leve med jeres forskelligheder

Parforholdet bliver aldrig en problemfri vej gennem livet. Det mener forfatter og filosof Alain de Botton, der står bag bogen 'The Course of Love'.

Forklaringen er bl.a., at vi alle bærer rundt på en stor mængde problemer, der først dukker op, når vi kommer tæt på andre mennesker, og når det sker, skyder vi skylden på partneren og stikker af.

Læs også: Samtalen redder dit parforhold

Søren Marcussen, der arbejder som rådgiver på Center for Familieudvikling, der laver kurser for kriseramte par, er enig:

- Det er en illusion, at du kan finde et perfekt parforhold, hvor du kan løse alle problemer. Hvis du skifter dén ud, du lever med, med en anden, så vil du bare opleve, at du med det menneske vil få et nyt sæt udfordringer. Nogle vil være de samme og nogle vil være anderledes.

Læs mere om Alain de Bottons teori om parforholdet her!

Skilsmisse kan være en god idé

Er ægteskabet en usund relation, som man som menneske ikke trives i, kan skilsmisse være den rette beslutning. Det skal nemlig ikke være et mål i sig selv at blive sammen.

Det vigtige er dog, at man ikke lader sig styre af trangen til det perfekte, for det perfekte finder vi ganske sjældent i parforholdet.

FÅ FLERE NYHEDER OM SUNDHED HER!


Kilde: DR.dk

Sidst opdateret: 10.06.2016

Annonce