Brevkasse

Spørgsmål   Samliv

Spørgsmål: Jeg bløder ved samleje?

Kære Netdoktor

Jeg er en pige på 18 som har nogle problemer med mit underliv.

Har været til lægen op til flere gange og har fået konstateret svamp (fik medicin imod det som ingen virkning havde Og måtte gå til lægen igen efter et stykke tid). Har prøvet selv med nogle cremer på mit underliv da jeg har troet det var fordi jeg blev udtørret omkring underlivet. Derudover vasker jeg mig jævnligt med intimsæbe fra apoteket.

Nå, nu til mit problem samt mit spørgsmål.

Jeg har en kæreste som jeg jævnligt har samleje med. Men min lyst forsvinder desværre mere og mere da jeg oplever smerter og svie i forbindelser og efter samlejen. Når jeg så går på toilettet for at tørre mig efter samleje oplever jeg altid blod på papiret og derudover oplever jeg en brændende fornemmelse i skeden. Jeg ved blodet kommer indefra og ikke udefra. Noget jeg kan gøre for at forhindre det? Forresten er jeg også blevet tjekket for samtlige kønssygdomme hvilket det heller ikke har været. Derudover tænkte jeg måske det kunne være nogle sår i skeden. Så jeg gav min skede en pause på 2 uger til at hele uden held. Lige så snart jeg har samleje igen kommer der blod på papiret. Håber i kan hjælpe mig :)

Hilsen En spørger

Svar:

Kære Spørger

Tak for dit brev, som indeholder flere “problemer”, som nok hører sammen, som jeg som jeg gerne vil besvare hver for sig - for overblikket skyld.

1: Du har flere gange fået konstateret svamp og er behandlet for det uden virkning, og du har følt dig udtørret og bruger intimsæbe for at undgå irritation, går jeg ud fra?

2: Du er tjekket for “samtlige kønssygdomme”. Ingen blev fundet.

3: Du har en kæreste, men lysten til samleje forsvinder på grund af smerter og svie.

4: Du bløder fra skeden efter samleje

Jeg vil gerne starte med det sidste. Hvis en kvinde bløder efter samleje - det kaldes kontaktblødning - skal hun undersøges grundigt ved speciallæge i kvindesygdomme. Der skal blandt andet foretages "kolposkopi", hvor lægen "med forstørrelse” kan studere slimhinden på livmodermunden - og der skal muligvis tages prøver fra slimhinden for at afklare, om der er celleforandringer. Hvis dette kan afkræftes, skyldes blødningen formentlig, at den irriterede, skrøbelige slimhinde brister ved samlejet og giver lidt frisk blødning med “blod på papiret”.

Altså: du skal gå til din læge og bede om henvisning til gynækolog, blive grundigt undersøgt og få klarhed om baggrunden. Samtidig vil du sikkert få beroligende anvisninger på at klare de andre problemer. Det er ikke noget, du kan klare på egen hånd. Der er ikke noget at sige til, hvis lysten daler. Men tal med din kæreste om det og vent med samleje, til du er klar til det. Så må I “nøjes med “ kys og kæleri i ventetiden. Men det er vel heller ikke så ringe endda!

Med venlig hilsen

Erik Fangel Poulsen

speciallæge i kvindesygdomme


Besvarede spørgsmål under chat

Spørgsmål Besvaret
Jeg får hurtig udløsning, hvad skal jeg gøre?

2021-01-29 | 16:01

Hvorfor skal min læge mærke mig i endetarmen?

2020-10-13 | 17:15

Jeg bløder ved samleje?

2020-07-30 | 23:13

Præstationsangst i sengen

2020-08-7 | 16:25

Jeg føler min mandighed forsvinder!

2020-08-5 | 12:34

Jeg har revnet min forhuddsstreng - skal jeg være bekymret?

2020-05-27 | 01:27


Du har fravalgt en eller flere cookies, hvilket kan påvirke visse udvidede funktioner på siden.