Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.
Fakta | Seksualitet

Seksuelle drømme

Alle kender til at drømme. Ni ud af 10 mænd og næsten lige så mange kvinder, som er blevet spurgt, kan huske, at de har haft drømme som har handlet om sex. Drømmene kan være fantastiske og usammenhængende. I andre tilfælde er de mere konkrete, så både handling og personer står klart i erindringen, når man vågner op.

Opdateret: 12. November 2007

Hvad er seksuelle drømme?

Alle kender til at drømme. Ni ud af 10 mænd og næsten lige så mange kvinder, som er blevet spurgt, kan huske, at de har haft drømme som har handlet om sex. Drømmene kan være fantastiske og usammenhængende. I andre tilfælde er de mere konkrete, så både handling og personer står klart i erindringen, når man vågner op.

Seksuelle drømme er ikke mere usædvanlige end andre drømme, men de er jævnligt ledsaget af seksuel lystfølelse. Mænd får rejsning og - med eller uden samtidig onani - ofte udløsning. Det er det, man kalder ”våde drømme”, fordi udløsningens sædudtømmelse ufrivilligt sker i nattøjet eller sengetøjet.

Vi drømmer natten igennem, og under søvnen kan man hos alle registrere øget blodfylde i kønsorganerne – og det gælder både mænd og kvinder. Det gælder hos mænd mest tydeligt i penis med erektion. En tilsvarende reaktion kan registreres hos kvinder i klitoris, som svulmer i drømmefaserne på samme måde som hos manden.

Hos mænd har man konstateret, at de efter en god times søvn får rejsning, som holder sig måske en halv times tid. Det gentager sig 4-5 gange i nattens løb med jævne mellemrum. De kraftigste erektioner viser sig ud på morgenen. Og vågner du derved, kan det være fristende at benytte lejligheden til yderligere sex. De natlige erektioner optræder livet igennem – så at sige fra vugge til grav – altså hele livet igennem.

Hvad er seksuelle (våde) drømme hos drenge?

Mange store drenges første udløsning med sædudtømmelse sker i forbindelse med en drøm. Denne våde drøm hedder med et ”fint” læge-ord pollution. Et dumt ord, som kan oversættes til forurening. Det stammer formentlig fra en tid, hvor al sex regnedes for syndig. Også den uvilkårlige og ubevidste.

Hvis man som stor dreng ikke har hørt om våde drømme før, kan man måske blive lidt forskrækket og tro, at man har tisset i sengen, eller om der er noget andet, der er galt. Specielt hvis man ikke tidligere har prøvet at onanere og har fået udløsning. I virkeligheden er det jo blot en naturlig kulmination med udløsning af seksuel spænding. Altså helt normalt

I 15 års alderen har halvdelen af alle drenge oplevet en sådan ufrivillig, natlig sædafgang. Det sker med vekslende hyppighed - men 1-2 gange om måneden er almindeligt for mange i de unge år. Enkelte oplever det måske slet ikke – men det er lige så normalt.

Det fortsætter livet igennem. Halvvejs i livet har hver tredje mand stadig pollutioner, og selv når man bliver 80 år, kan det ske en gang imellem.

Hvad er seksuelle drømme hos piger?

Store piger såvel som voksne kvinder har også seksuelle drømme. 7 ud af 10 kvinder husker i hvert fald, at de har oplevet det.

Piger har i sagens natur ikke natlige pollutioner, selv om de nok bliver våde i skeden og i skridtet, når de drømmer om sex. Drømmene kan af og til ende med orgasme, som nok i nogle tilfælde fremkaldes i forbindelse med samtidig onani i søvne.

4 ud af 10 kvinder midt i livet fortæller, at de har oplevet søvn-orgasme en eller flere gange. For dem, der oplever det hyppigst, sker det måske 3-4 gange om året eller hyppigere.

Store piger og voksne kvinder kan også vågne op og føle sig seksuelt opstemte af en erotisk drøm og afslutte oplevelsen ved at tilfredsstille sig selv ved onani. Det er helt naturligt. De fleste sover roligt videre – hvis man da ikke har en sex-villig partner ved sin side og benytter lejligheden til lidt natlig fælles sex-leg.


Du har fravalgt en eller flere cookies, hvilket kan påvirke visse udvidede funktioner på siden.