Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.

Fjern hård hud: Do's and don'ts

Hård hud på fødderne er et ganske almindeligt problem, som langt de fleste mennesker er plaget af i større eller mindre grad. Her kan du blive klogere på, hvorfor vi får hård hud, og hvordan vi kommer den til livs.


Opdateret den: 2. Maj 2024

Hvorfor opstår hård hud?

Hård hud opstår, når et område af huden udsættes for et stort tryk eller en kraftig friktion fra for eksempel for små sko eller sandaler, der ikke støtter foden tilstrækkeligt. Det får nemlig føddernes hud til at producere ekstra tyk og forhornet hud på det pågældende hudområde. Hård hud er derfor en ganske naturlig og normal reaktion, når føddernes hud overbelastes over en længere periode.

Læs også: Hvorfor får man fodsvamp?

Sådan slipper du af med hård hud

Det skal du gøre:

Find årsagen

Den typiske årsag til hård hud på fødderne er forkert fodtøj. Er dette tilfældet, bør du starte din kamp mod den hårde hud med at investere i sko og strømper, der passer til dine fødder.

Giv fødderne en peeling

Den mest nænsomme vej til bløde og velplejede fødder er at fjerne og forebygge den tykke forhornede hud ved at give fødderne en blid peeling med en fod- eller bodyscrub og den bløde side af en køkkensvamp en gang om ugen. Det er effektivt, og så er du sikker på, at du ikke slider huden for meget.

Brug en god fodcreme

Brug en god og fed fodcreme, der trænger dybt ned i hudens lag og styrker dens elasticitet. Undgå dog at efterlade creme mellem tæerne, da det kan skabe grobund for fodsvamp.

Det skal du ikke gøre:

Lange fodbade

Lange varme fodbade er dejligt afslappende, men iblødsætning af huden på fødderne er faktisk bare med til at udtørre huden på dine fødder endnu mere. Hold derfor igen med de lange fodbade.

En tur med fodfilen

Pas på med at være for ivrig med fodfilen, for den kan hurtigt efterlade dine fødder med endnu flere problemer. Vælger du at file dine fødder, bør du derfor altid file nænsomt og aldrig så længe, at huden bliver varm, for så kan huden miste sin fleksibilitet, og det kan i sidste ende føre til revner og sprækker, når du går.

Tilmeld dig vores nyhedsbreve!

Du kan til enhver tid afmelde vores nyhedsbreve ved at klikke på linket i bundet af nyhedsbrevet. Her kan du læse mere om Netdoktors privatlivspolitik .

Er der smerter forbundet med den hårde hud, bør du altid opsøge din læge, da der kan være risiko for infektion.

Kommentér denne artikel

Der er endnu ingen kommentarer på denne side


Du har fravalgt en eller flere cookies, hvilket kan påvirke visse udvidede funktioner på siden.