Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.
Fakta | Psoriasis

Invers psoriasis (Psoriasis i hudfolder)

Invers psoriasis ligner ikke umiddelbart de øvrige former for psoriasis. Huden er glat, rød og hævet, men der er sjældent skæl at se.


Opdateret: 3. Januar 2023

Fakta om invers psoriasis?

  • Invers psoriasis er betegnelsen for psoriasis, som sidder i hudfolderne.
  • Invers psoriasis viser sig især i armhulerne, i skridtet, mellem ballerne og under brysterne.
  • Ved invers psoriasis er der ikke skæl som ved andre typer af psoriasis, men huden er glat, rød og hævet.
  • Invers psoriasis kan behandles med binyrebarkhormon og D-vitamin.

Hvad er invers psoriasis?

Invers psoriasis er betegnelsen for psoriasis, der sidder i hudfolderne. Lidelsen viser sig især i armhulerne, i skridtet, mellem ballerne og under brysterne.

Hvilke kendetegn er der ved invers psoriasis?

Invers psoriasis sidder i hudfolderne.B.C.A.! Copp, Germany

Invers psoriasis ligner ikke umiddelbart de øvrige former for psoriasis. Huden er glat, rød og hævet, men der er sjældent skæl at se. Læsionerne er meget følsomme for varme, fugt og infektion. Alle kan få invers psoriasis, men overvægtige personer får desværre sygdommen oftere og i sværere grad.

Invers psoriasis kan forveksles med svampeinfektion og eksem.

Hvordan behandler man invers psoriasis?

Hvis man er overvægtig, er det en god idé at tabe sig, fordi man ellers vil kunne opleve at få infektioner i hudfolderne med bakterier og svampe.

Forskellige binyrebarkhormonpræparater og D-vitamin-præparater er effektive behandlingsmuligheder og kan være med til at holde forandringerne i ro ved regelmæssigt brug. Begge skal dog anvendes med forsigtighed, da huden i områderne er tynd og følsom. Derfor kan man lettere opleve bivirkninger ved brug af disse cremer i form af udtynding af huden og irritation. En anden mulighed er at anvende lokalbehandling med tacrolimus eller pimecrolimus. Disse præparater er godkendt til behandling af børneeksem, men har også en gavnlig virkning på psoriasis i hudfolder. Svær invers psoriasis kan med fordel behandles med tabletbehandling.

Invers psoriasis ledsages ofte af infektioner med bakterier og svampe. Hvis det er tilfældet, skal der også behandles herfor.


Du har fravalgt en eller flere cookies, hvilket kan påvirke visse udvidede funktioner på siden.